sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Schlossberg

Viikko meni taas nopeasti saksaa opiskellessa, ihmisiin tutustuessa ja kaikenlaisia käytännön asioita hoidellessa. Toivoin BAWAG:n pankkikortin tuleva jo perjantaina, että olisin päässy viikonloppuna lopulta pesemään pyykkiä kunnolla, mutta eiväthän asiat voi niin helposti mennä. Tunnusluku kyllä löytyi jo, mutta ei itse korttia. Kovasti konttorilla lupailivat että maanantaina kortinkin pitäisi olla valmis.

 Lauantaina oli niin hyvä keli että oli pakko päästä ulos, joten päädyin kiipeämään lähellä kämppääni olevalle Schlossbergille, "Linnavuorelle", jonka päällä tönöttää usein kuvissa näkyvä kaupungin tunnettu kellotorni. Nyppylälle pääsisi myös hissillä tai junalla, mutta itse päätin kavuta huipulle portaita, jotka ensimmäisen maailmansodan sotavangit pykäsivät rinteeseen.

Portaat ylös Schlossbergplatzilta
Innere stadt, keskellä raatihuone ja Hauptplatz





Näkymää puutarhojen yli alas keskustaan

Se kuuluisa kellotorni
Kuvan keskipaikkeilla Grazin taidemuseo.
Maisemien katselun jälkeen vuorella oli ihan mukavaa viettää leppoisaa lauantai-iltapäivää nurmikolla istuen ja kirjaa lueskellen. Taustamusiikkikin järjestyi sopivasti, kun paikalla sattui olemaan muutama varsin hyvä katumuusikko.

Vilkuilin viikonloppuna myös tulevia kurssejani ja niiden ilmoittautumisia, mutta jääkööt nyt tästä aurinkoisen iltapäivän päivityksestä johonkin myöhempään..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti