sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Mainos saattaa sisältää asiasisältöä

Ensimmäinen viikko kielikurssilla ja kohta kaksi viikkoa Grazissa takana. Tässä vaiheessa lähiympäristöön on jo sen verran tutustunut, että olo alkaa olla vähän kotoisampi. Nykyajan tekniikkariippuvaiselle helpotusta toi myös paikallisen puhelinliittymän hankinta, jolloin sain taas puhelimeenkin nettiyhteyden. Helpottaa kuitenkin mm. paikkojen etsimistä kaupungilla, kun saa kartat puhelimesta eikä tarvitse pyöritellä hehtaarin kokoista paperikarttaa (ei myöskään näytä ihan niin turistilta).

Teknillisen yliopiston 'Alte technik'-kampuksen päärakennus
 Keskiviikkona kävin ensimmäistä kertaa vilkaisemassa teknillistä yliopistoa, tosin kunnolla vain yhtä kolmesta erillisestä kampuksesta. Onneksi kampukset eivät sentään ole kovin suuria, mutta odotan mielenkiinnolla miten vaikeaa on löytää omille kursseille niiden alkaessa. Yliopistolta sain vähän infoa tarvittavista rekisteröitymisistä sekä koululle, että Grazin kaupungille ja Steiermarkin osavaltiolle ym. hyödyllistä tietoa. ESN:n kautta puolestaan sain em. puhelinliittymää varten ilmaisen sim-kortin ja hyvän diilin itse puhelinliittymästä (15 €/kk sisältäen ihan ok netin, eka kk. ilmainen), sekä ohjeet paikallisen pankkitilin avaamiseen.

Tähän asti olen pärjännyt melko hyvin suomalaisella luottokortilla, mutta muutamilla muilla on kuulemma ollut ongelmia maksaa joissain paikoissa. Itselleni suurin syy hankkia tuo paikallinen kortti on se, että asuinrakennuksen pesutuvat koneet toimivat tuollaisella pikamaksukortilla. ESN on onneksi neuvotellut tähänkin hyvän diilin, BAWAG ilmeisesti tarjoaa Erasmus-opiskelijalle jopa 10 € (!) rahaa tilin avaamisesta. Ainahan ilmainen raha opiskelijalle kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti