keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Slovenija - Ljubljana

Huomasin saksan kurssini loppuessa, että minulla olikin muutama päivä vapaata ennen varsinaisten kurssieni alkua. Vietettyäni jo melkein neljä viikkoa Grazissa matkustelu alkoi kuulostaa hyvältä suunnitelmalta viikonlopulle ja näissä tilanteissa kyllä huomaa Facebookin kätevyyden. Kun lauantaina huutelin Erasmus-ryhmässä matkaseuraa johonkin, heti löytyi pieni porukka joka oli lähdössä sunnuntaina Sloveniaan. Etukäteen en tuntenut ketään kyseisestä porukasta, mutta matkallahan sitä mukavasti tutustuu, joten eikun vain seuraksi!

Tapasin kahdesta puolalaisesta ja yhdestä saksalaisesta koostuvan matkaporukkani asemalla sunnuntaiaamuna, kun hyppäsimme Ljubljanaan vievään junaan. Yllättäen törmäsin asemalla myös saksan kurssilta tuttuun korealaiseen tyttöön jolla oli sama suunta, joten ryhmämme kasvoi mukavasti viiteen. Noin 3,5 tuntia kestävällä junamatkalla oli jo vähän aikaa jutustella ja tutustua matkaseuraan.

Ljubljanica-joen rantaa
 Pääsimme Ljubljanaan iltapäivällä ja hostellin (joka ei ollut ihan sitä mitä netissä luvattiin..) löydettyämme ainoa suunnitelma oli etsiä ruokaa ja tutustua kaupunkiin. Hostellilta mukaamme tarttui myös kanadalainen reppureissaaja, joka oli juuri lopettanut opiskelunsa Lontoossa ja lähtenyt parin viikon reissuun ennen paluuta Kanadaan.

Hostellimme, joka ei näyttänyt enää lähempää näinkään hyvältä.

Vanhaa keskustaa
 Ilta sujui rattoisasti kävellessä, katsellessa, syödessä ja juodessa. Kaupunkina Ljubljana oli mukavan pieni ja vanha keskusta oli oikein miellyttävä paikka sunnuntai-illan viettoon.

Iltahämärissä kiipesimme vielä Ljubljanan linnalle katselemaan kaupungin valoja ja ennen paluuta hostellille otimme vielä parit oluet rantaravintolassa joen rannassa. Seuraavan päivän suunnittelun jälkeen hostelliin ja unille.

Näkymää linnalta alas kaupunkiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti