keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Slovenija - Postojna -> Graz

Junalipuissamme olisi ollut vielä päivä enemmän aikaa Itävaltaan paluuseen, mutta kurssien alun takia katsoin paremmaksi palata Graziin jo tiistaina. Niinpä tiistain suunnitelmamme oli käydä tsekkaamassa luolat Postojnassa (n. tunti bussilla Ljubljanasta) ja hypätä klo. 16 Ljubljanasta Graziin vievään junaan.

Valuimme aamulla kahdeksalta bussiasemalle, jossa vastaan tulikin taas tuttu kanadalainen matkalla samaan suuntaan. Eipä siinä mitään, kolmeen pekkaan Postojnaan, mars!



Yli 20 km pitkä kolmessa tasossa oleva tippukiviluolasto on Pivka-joen synnyttämä ja ollut avoinna turisteille jo vuodesta 1819 asti. Melko näyttävä paikka, noin niinkuin luolaksi. Kaupungin lähellä olisi myös ollut linna, mutta ajanpuutteen takia ja yhden linnan jo nähtyämme päätimme jättää sen väliin. Kaupungissa itsessään ei vaikuttanut nopeasti olevan paljoakaan nähtävää, normaali pikkukylä turistivetonaulan kyljessä.



















Luolakierroksen jälkeen kanadalainen matkatoverimme jatkoi matkaansa eri suuntaan, aikoi kuulemma käydä katsomassa Kroatian rannikkoa kun aikaa matkusteluun oli vielä viitisen päivää. Saksalaisen kanssa otimme bussin takaisin Ljubljanaan ja siitä junaan ja kohti Grazia. Vain kolmen päivän matkailun jälkeen paluu Graziin tuntui jo kumman kotoisalta ja hostellin jälkeen oma kämppä viihtyisältä, mutta olipahan mukava reissu! Sloveniasta ja sen ihmisistä jäi lyhyellä katsauksella oikein mukava fiilis. Mahdollisia tulevia reissujakin ehdittiin vähän jo junassa suunnitella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti