keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Slovenija - Bled

Maanantain suunnitelmamme oli lähteä käymään katsomassa hienoa järvimaisemaa ja linnaa paikassa nimeltä Bled. Aamu Ljubljanassa oli kuitenkin sumuinen ja viileä, vaikka säätiedotus lupasi aurinkoa ja poutaa. Kelistä masentuneena puolalaiset tytöt päättivät lähteä Mariborin kautta takaisin Graziin. Vahvistuksemme Kanadasta ja Etelä-Koreasta päättivät myös lähteä omille teilleen. Saksalaisen kanssa emme kuitenkaan luovuttaneet vaan luotimme kelin paranevan ja päätimme pysyä edellisen päivän suunnitelmassa, suuntana Bled.

Ennen Blediä kävimme kuitenkin vielä neljästään katsomassa maisemat Ljubljanan linnasta päivänvalossa.

Linnan sisäpihaa
Tulimme siihen tulokseen, että kaupunki näytti jopa hieman paremmalta pimeällä, koska päivänvalo paljasti kauniiden vanhojen talojen seasta myös neuvostoajan betonipalikat. Hieman itäblokin tunnelmaa tähänkin muuten melko keskieurooppalaisen tuntuiseen kaupunkiin.

Ljubljana
Sää parani melkein heti puolalaisten luovutettua ja auringon paistaessa otimme bussilla suunnan Blediin. Matka vei reilun tunnin ja jo matkalla aloimme nähdä bussin ikkunoista mukavaa vuorimaisemaa. Bled on suosittu turistikohde, mutta onneksemme sesonki alkoi olla jo ohi, joten liian paha turistifiilis ei päässyt iskemään.


Nautiskelimme rauhassa maisemista ja hienosta säästä sekä järven rannassa, että itse linnassa. Linnan pääsymaksu oli hieman kallis (opiskelijahinta 7 €), mutta kiivettyämme jo ylös ei huvittanut enää jättää maksamattakaan ja maisemat olivat kyllä melko hienot. Kuvat kertokoot loput.





Illalla palailimme takaisin Ljubljanaan nukkumaan kehnoon (mutta halpaan) hostelliimme ja suunnittelemaan seuraavaa päivää. Reissun pituus ja suunnitelmat muuttuivat koko ajan matkan edetessä, mutta olimme kuulleet kanadalaiselta kaveriltamme edellisenä iltana suunnitelmasta käydä hienoissa luolissa jossain lähellä. Hostellin netin ääressä seuraavan päivän suunnaksi vakiintui kaupunki nimeltä Postojna..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti