lauantai 21. helmikuuta 2015

Semester break, Salzburg

Helmikuun lopussa kävimme kolmen hengen suomalaisporukalla Salzburgissa. Jotkut varoittelivat jo etukäteen ettei niin pienessä kaupungissa itsessään ole paljoa näkemistä, mutta varasimme reissuun silti kolme päivää. Jo ensimmäisen illan jälkeen oli aika selvää, että varoittelut olivat aiheellisia..

Salzburgin maisemaa hallitsee vahvasti keskeisella paikalla sijaitseva linna

Vanhakaupunki
 Salzburgin keskusta oli melkeinpä nähty yhdessä illassa, joten seuraavana päivänä ostimme 32 euroa maksavan Salzburg-kortin, jolla pääsi ilmaiseksi sisään suurimpaan osaan museoista ja näyttelyistä. Lisäksi kortilla sai käyttää paikallisliikennettä maksutta. Tämän jälkeen kiertelimme seuraavan kahden päivän aikana Salzburgin linnassa, useissä museoissa (mm. Mozartin synnyinkoti) ja vierailimme "Stiegl Brauwelt"-panimolla. Kortilla panimovierailuun sisältyi ilmaiseksi esittelykierros ja muutama olutmaistiainen, joiden jälkeen jäimme vielä syömään panimon ravintolaan.



Reissun lopuksi muut jatkoivat matkaa Innsbruckiin laskettelemaan, mutta itse olin vasta käynyt laskettelemassa ja päätin lähteä takaisin Graziin säästämään rahojani. Tarkoituksenani oli olla lauantai-iltana takaisin Grazissa melko ajoissa ja ehkä tavata muita kavereita, mutta rakenteilla ollut maantiesilta päätti tuhota suunnitelmani tuolle illalle.. Bruck an der Murissa ÖBB:n veijarit kuuluttivat kaikki ulos junasta, koska em. silta oli romahtanut Graziin vievän rataosuuden päälle tukkien sen ja matkaa oli jatkettava bussikyydillä. Lopulta olin perillä Grazissa n. 1,5 tuntia myöhässä ja niin väsynyt että painuin suoraan nukkumaan. Kuvia sortuneestä sillasta löysin myöhemmin täältä: http://www.epa.eu/disasters-photos/accidents-general-photos/bridge-under-construction-collapsed-onto-railway-tracks-beneath-in-frohnleiten-photos-51811200

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti